1000 drobných rád a babičkine recepty:
Ragú z húb s hokkaido a zeleninovými hranolčekmi
Z nazbieraných čerstvých alebo zakúpených 500 g hríbov uvaríme ragú nasledovne: na troške oleja speníme malé množstvo cibule, pridáme na kolečká nakrájané čerstvé rajčiny (olúpané) a papriku, pridáme nasekané hríby (alebo malé šampiňóny vcelku) a restujeme bez pokrievky. Pridáme domácu mletú sladkú papriku (1 PL), trocha čierneho korenia, 1 strúčik nasekaného cesnaku a posolíme (môžeme pridať aj borievku a bobkový list). Hokkaido tekvicu, zeler a mrkvu narežeme na hranolčeky, v horúcom oleji opečieme (ako zemiakové hranolky) a dosolíme. Podávame na plytkom tanieri spolu s ragú ktoré pokvapkáme drchilli olejom a do ktorého sme pridali trochu kyslej (modrej) Rajo smotany. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť Pubo!