Mám 40 ročné pestovateľské skúsenosti so zeleninou. Už od roku 1975
pestujem zatiaľ najlepšiu kapiu (rubínová) v záhrade. Všetky druhy paprík som
pestoval aj vo fóliovníku aj vonku v záhrade. Pred 15. rokmi som začal s pesto-
vaním chilli papričiek. Dostal som sa k odrode chilli paprička -takzvané zápalky.
Šľachtil som a pestoval som ich doteraz vo fóliovníku ,v črepníkoch a vonku
v záhrade. Podarilo sa mi vypestovať jeden druh chilli papričiek, ktorím som
dal meno "Dr.chilli zápalky". Majú jedinečnú zvláštnosť a to že štípu len vtedy
keď ich jete... Pred 5. rokmi som mal žalúdočné vredy a zlatú žilu v pokročilom
štádiu. Začal som konzumovať "Dr.chilli" papričky denne. Počiatočné problémy
a žalúdočné vredy po pol roku zmizli, a po roku sa uzdravila aj zlatá žila. Od tej
doby som 4 roky bez problémov. Za toto všetko môžem ďakovať "Drchilli zá-
palkám".
Predávam svoje produkty na trhu v Šamoríne, zákazníkom som začal drchilli
predávať vo väčšom množstve pred 4.rokmi a viacerým ľudom to už pomohlo
(mám kladné odozvy). Mám stálych zákazníkov, ktorí roky užívajú tento produkt
a majú s ním veľmi dobré skúsenosti. Na základe svojich pestovateľských
skúseností som postavil sedliacku lekáreň, ktorá pozostáva z nasledujúcich
"liečiv": 1. Dr.chilli (zápalky)
2. Cesnak
3. Chren
4. Hokkaido (tekvica)
5. Cvikla
6. Reďkovka čierna
Ak z týchto 6-tich zeleninových produktov človek užíva aspoň 3 druhy týžden-
ne, môže zabudnúť na lekárov, na lieky a na lekárne. V dnešnej dobe nám far-
maceutické veľkofabriky vyrábajúce milióny ton syntetických liekov viac škodia
ako pomáhajú , preto sa musíme vracať k našim overeným babičkiným "lieči-
vám". Prírodné zeleninové čerstvé produkty celkom určite viac pomôžu ako
syntetické lieky.
Niektorí dospelí odmietajú priamu konzumáciu chilli papričiek, preto som sa
rozhodol ich vylúhovať v oleji a na priamy konzum ponúkať tento druh na trh. Je
to extra výborné antibiotikum, blahodárne pôsobí na chudnutie, na žalúdočné
problémy a pri zažívacích problémoch. Ako antioxidant ničí priamo energetické
centrum rakovinových buniek.
Olej slúži na chemické naviazanie kapsaicínu na bielkoviny v rakovinotvorných
bunkách, kde zničí ich zdroj energie a tým aj samotnú rakovinotvornú bunku.
Tento prírodný produkt neobsahuje konzervačné a aromatizačné látky, zlep-
šuje krvný obeh a látkovú výmenu, čo priaznivo pôsobí na prirodzené znižova-
nie hmotnosti, má protizápalové a antibakteriálne účinky. Tiež spevňuje elasti-
citu krvných a lymfatických ciev a vlásočnic, znižuje riziko srdcového infarktu,
trombózy, zlepšuje zrak (prevencia pred sivým zákalom) a obsahuje najsilnejší
prírodný antioxidant (18x silnejší ako C vitamín a 50x silnejší ako E vitamín).
Vo veľkej miere zvyšuje hladinu "dobrého cholesterolu" HDL a znižuje LDL
cholesterol (označovaný ako zlý cholesterol).
Prevencia je prvoradá - konzumovať 1 x denne 1 malú lyžičku!
Tieto prírodné biozeleniny nám pomôžu vrátiť organizmu zdravie. Som staro-
pestovateľ zeleniny a chcem sa o svoje nadobudnuté skúsenosti podeliť aj s
vami. Som presvedčený, že drchilli papričky budú zaujímavým bioliekom 21.
storočia.