Mám 40 ročné pestovateľské skúsenosti so zeleninou. Už od roku 1975

pestujem zatiaľ najlepšiu kapiu (rubínová) v záhrade. Všetky druhy paprík som

pestoval aj vo fóliovníku aj vonku v záhrade. Pred 15. rokmi som začal s pesto-

vaním chilli papričiek. Dostal som sa k odrode chilli paprička -takzvané zápalky.

Šľachtil som a pestoval som ich doteraz vo fóliovníku ,v črepníkoch a vonku

v záhrade. Podarilo sa mi vypestovať jeden druh chilli papričiek, ktorím som

dal meno "Dr.chilli zápalky". Majú jedinečnú zvláštnosť a to že štípu len vtedy

keď ich jete... Pred 5. rokmi som mal žalúdočné vredy a zlatú žilu v pokročilom

štádiu. Začal som konzumovať "Dr.chilli" papričky denne. Počiatočné problémy

a žalúdočné vredy po pol roku zmizli, a po roku sa uzdravila aj zlatá žila. Od tej

doby som 4 roky bez problémov. Za toto všetko môžem ďakovať "Drchilli zá-

palkám".

  Predávam svoje produkty na trhu v Šamoríne, zákazníkom som začal drchilli

predávať vo väčšom množstve pred 4.rokmi a viacerým ľudom to už pomohlo

(mám kladné odozvy). Mám stálych zákazníkov, ktorí roky užívajú tento produkt

a  majú s ním veľmi dobré skúsenosti. Na základe svojich pestovateľských

skúseností som postavil sedliacku lekáreň, ktorá pozostáva z nasledujúcich

"liečiv":                        1. Dr.chilli (zápalky)

                                    2. Cesnak

                                    3. Chren

                                    4. Hokkaido (tekvica)

                                    5. Cvikla

                                    6. Reďkovka čierna

  Ak z týchto 6-tich  zeleninových produktov človek užíva aspoň 3 druhy týžden-

ne, môže zabudnúť na lekárov, na lieky a na lekárne. V dnešnej dobe nám far-

maceutické veľkofabriky vyrábajúce milióny ton syntetických liekov viac škodia

ako pomáhajú , preto sa musíme vracať k našim overeným babičkiným "lieči-

vám". Prírodné zeleninové čerstvé produkty celkom určite viac pomôžu ako

syntetické lieky.

  Niektorí dospelí odmietajú priamu konzumáciu chilli papričiek, preto som sa

rozhodol ich vylúhovať v oleji a na priamy konzum ponúkať tento druh na trh. Je

to extra výborné antibiotikum, blahodárne pôsobí na chudnutie, na žalúdočné

problémy a pri zažívacích problémoch. Ako antioxidant ničí priamo energetické

centrum rakovinových buniek.

  Olej slúži na chemické naviazanie kapsaicínu na bielkoviny v rakovinotvorných

bunkách, kde zničí ich zdroj energie a tým aj samotnú rakovinotvornú bunku.

  Tento prírodný produkt neobsahuje konzervačné a aromatizačné látky, zlep-

šuje krvný obeh a látkovú výmenu, čo priaznivo pôsobí na prirodzené znižova-

nie hmotnosti, má protizápalové a antibakteriálne účinky. Tiež spevňuje elasti-

citu krvných a lymfatických ciev a vlásočnic, znižuje riziko srdcového infarktu,

trombózy, zlepšuje zrak (prevencia pred sivým zákalom) a obsahuje najsilnejší

prírodný antioxidant (18x silnejší ako C vitamín a 50x silnejší ako E vitamín).

Vo veľkej miere zvyšuje hladinu "dobrého cholesterolu" HDL a znižuje LDL

cholesterol (označovaný ako zlý cholesterol).

 

Prevencia je prvoradá - konzumovať 1 x denne 1 malú lyžičku!

 

  Tieto prírodné biozeleniny nám pomôžu vrátiť organizmu zdravie. Som staro-

pestovateľ zeleniny a chcem sa o svoje nadobudnuté skúsenosti podeliť aj s

vami. Som presvedčený, že drchilli papričky budú zaujímavým bioliekom 21.

storočia.